Конференция

В периода 29-30.03.2016 г. в хотел Интер Експо в София се състоя втората национална конференция на тема „Културен и религиозен туризъм”, организирана от национална медийна група “Парадигма”.

Домакин на събитието беше Столична община. Любезно съдействие оказаха Министерство на културата, Министерство на туризма и Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

Модератор на тема „Държавна политика и условия за развитието на туризма” беше г-н Иво Маринов, директор на ОП „Туризъм”. В презентация на тема „София – потенциал за развитие на културен и религиозен туризъм” г-н Маринов запозна присъстващите с основните цели и стратегически проекти, залегнали в управленската програма на кмета на София, а също така и с новите приоритети, включващи програми за възстановяване на сградите-паметници на културата, опазване на археологическото наследство, популяризиране на историческите забележителности чрез информационни технологии и др. Той постави акцент и върху богатото културно наследство на София като фактор за устойчиво градско и регионално развитие. Столична община бе отличена с грамота „За принос в развитието на културния и религиозния туризъм и участие във втората национална конференция ,,България - с водеща позиция в световното културно наследство“.

Присъстваха представители от 34 общини, представители на браншови организации от различни региони в страната, директори на музеи, които с голям интерес изслушаха всички гост-лектори и зададоха своите въпроси към тях.