„София-вашата нова дестинация“

На 15 ноември 2017 г. в гр. Ница, Франция, ОП“Туризъм“, в партньорство с Летище „Кот д'Азур“, проведе събитие за промотиране на София като туристическа дестинация. Поводът за организиране на презентацията беше стартирането на полети по новата директна линия на нискотарифната авиокомпания Wizz Air от Ница до София. Полетите ще започнат да се изпълняват от 26 март 2018 г. два пъти седмично – в петък и понеделник.
Събитието се проведе в La Salle Blanche – конферентна зала в едно от емблематичните пространства за организиране на събития в Ница– Joya LifeStore и на него присъстваха представители на летище „Кот д'Азур“, Ница, представители на туроператорски фирми от Ница, Кан и Монако, както и журналисти и блогъри.
Директорът на ОП“Туризъм“ Иво Маринов запозна присъстващите с историята на българската столица, основните забележителности и най-новите атракции, с постиженията на София като модерна европейска столица, като град на киното и като Европейска столица на спорта през 2018. Изтъкна предимствата на София като целогодишна туристическа дестинация с възможности за практикуване на туризъм, независещ от сезоните.
За присъстващите беше организирана томбола с награди, предоставени от софийски хотелиери и туроператори. Тримата спечелили туроператори ще имат възможността да гостуват на София и в рамките на три дни да посетят някои от най-интересните атракции в града и околностите.
Провеждането на това промоционално събитие успя да провокира интереса и да насочи вниманието на френските туроператори към София.