14-то Международно туристическо изложение „Културен туризъм”

От 6-8 април 2017 г. в гр. Велико Търново се провежда най-голямото международно събитие, популяризиращо културния туризъм в България – МТИ „Културен туризъм”. Форумът се организира със съдействието на Министерството на туризма и Общинска агенция по туризъм "Царевград Търнов", а домакин е Община Велико Търново.
София традиционно участва в изложение „Културен туризъм” и както на всеки подобен форум представянето е насочено към популяризиране на София като дестинация за културно-познавателен и градски туризъм и налагане на атрактивни туристически продукти, с които да се асоциира дестинацията.
ОП „Туризъм“ представя София със самостоятелен щанд, показващ паркове и зеленото лице на София, в съчетание с емблематични сгради на Столицата. Изложители, граждани и гости на Велико Търново могат да се запознаят с богат набор от рекламни материали, представящи най-актуалните туристически атракции. На голям интерес сред посетителите се радва брошурата „Събитиен календар на София“.
Паралелно с представянето си на изложението „Културен туризъм”, Столична община участва и в международния филмов фестивал „На източния бряг на Европа”. Това е единственият филмов фестивал у нас за популяризиране на българското културно-историческо наследство и туристическите дестинации на България чрез възможностите на визуалните изкуства. София представя филмовия продукт : „Имало едно време... Три царства” – категория „История и култура”, подкатегория научно популярен и документален филм.