СТОЛИЧНА ОБЩИНА, ЧРЕЗ ОП "ТУРИЗЪМ" УЧАСТВА В НАЙ-ГОЛЯМОТО МЕЖДУНАРОДНО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ WORLD TRAVEL MARKET (WTM) 2018 - ЛОНДОН

От 5 до 7 ноември 2018 г., в Лондон, се проведе най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия WTM Лондон 2018. Форумът събра близо 50 000 професионалисти от туристическата индустрия, ключови компании от всички сектори на бизнеса, медии, студенти и крайни потребители.

ОП „Туризъм” към Столична община представи София на този форум със самостоятелен информационен деск на националния щанд на България, с площ от близо 296 кв. м.

Представянето на София на най-голямата борса в света за професионалисти в туристическата индустрия е в изпълнение на План-програмата за рекламно представяне на дестинацията през 2018 г. Акцентът в представянето при това участие беше поставен върху богатото културно-историческо наследство, новите атракции на София, както и популяризиране на София като град на киното - част от мрежата на ЮНЕСКО на творческите градове и Европейска столица на спорта. Разнообразието от рекламни материали и мултимедията на щанда допринесоха за по- убедителното представяне на София като интересна градска дестинация. По време на изложението, в рамките на три дни, бяха проведени редица срещи и разговори с туроператори, представители на различни медии,  травъл-блогъри, представители на различни компании, работещи в сферата на туристическия маркетинг, крайни потребители, планиращи своите посещения в София. Подчертан беше  интересът към предстоящи културни и спортни събития в София.

  Столична община се включи с мултимедийна презентация „Sofia - find your story here”  в българското събитие, организирано от сдружението New McCann през втория ден на изложението – част от комуникационна кампания за насърчаване на туристическите посещения в България от пазар Великобритания.

През 2018 г. на форума в Лондон се представиха над 5 000 изложители от цял свят, акредитирани бяха повече от 3 000 медии.