СТОЛИЧНА ОБЩИНА , ЧРЕЗ ОП “ТУРИЗЪМ” УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ EMITT, гр. ИСТАНБУЛ, ТУРЦИЯ ОТ 9 ДО 12 ФЕВРУАРИ 2022 г.

От 9 до 12 февруари 2022 г., в Истанбул се проведе международното туристическо изложение EMITT (East Mediterranean International Tourism & Travel Exhibition). Като едно от петте най-големи туристически изложения в света, EMITT ежегодно привлича около 45 000 професионалисти от бранша, ключови компании от всички сектори на бизнеса, медии, студенти и крайни потребители.

 ОП „Туризъм” към Столична община представи София на този форум със самостоятелен информационен деск, част от информационния щанд на България.

 Акцентът в представянето при това участие беше поставен върху богатото културно-историческо наследство, както и популяризиране на София като град на киното - част от мрежата на ЮНЕСКО на творческите градове и Европейска столица на спорта. Разнообразието от рекламни материали на щанда допринесоха за по- убедителното представяне на София като интересна градска дестинация. По време на изложението, бяха проведени редица срещи и разговори с туроператори, представители на различни медии, травъл-блогъри, представители на различни компании, работещи в сферата на туристическия маркетинг, крайни потребители, планиращи своите посещения в София.

 Представянето на София като градска туристическа дестинация на международното туристическо изложение  EMITT в Истанбул, Турция, позволи пред професионалисти и пред широката публика да бъдат представени културно- историческите и туристически ресурси на града и региона, което очакваме да допринесе за по-доброто позициониране на дестинацията на пазар Турция. Активното промотиране на богатия ресурс за развитие на туризма в София и региона, проведените срещи с представители на туристическия бизнес и посетителите на щанда, както и свободното преминаване на границата ни (без изискване на PCR или антигенен тест, а само с ваксинационен сертификат)  дават основание в бъдеще да се очаква по-засилен интерес от страна на чуждите туроператори към региона.