София с награда на международното изложение „Културен туризъм 2022“

По време на 17-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“, което се проведе от 14 до 16 април 2022 г. във Велико Търново, София бе отличена с награда за атрактивно представяне на туристическа дестинация за създаването и презентацията на „Софийски турове“.

 В рамките на изложението Общинско предприятие „Туризъм“ представи туристическа дестинация София на самостоятелен щанд и акцентира на новите си туристически продукти „Градска винена карта“, „Street Art карта“ и карта „Запознайте се с птиците на София“. Картите са създадени по инициатива на Столична община в партньорство съответно с Българска асоциация на винените професионалисти, Sofia Graffiti Tour и Българско дружество за защита на птиците. Трите нови продукта представляват  своеобразни тематични турове из София. За да дадат допълнителна информация за новите туристически маршрути, през първия ден на изложението представители на Столична община изнесоха презентация „Софийски турове“ в една от презентационните зали на изложението. Програмата на изложението включваше и официална церемония, на която бяха обявени традиционните награди за участниците в единствения специализиран форум за културен туризъм у нас. За създаването и презентацията на „Софийски турове“, София бе отличена с наградата за атрактивно представяне на туристическата дестинация. Наградата получи директорът на ОП „Туризъм“ – г-н Иво Маринов.

 Като един от най-големите специализирани форуми за туризъм в България, Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ е и платформа за различни работни дискусии. Г-н Иво Маринов взе участие в Национална среща на организациите за управление на туристически райони и кръгла маса на тема „Въздействието на пандемията върху културния туризъм и новите предизвикателства вследствие на геополитическата криза“, организирана на от Асоциация на българските туроператори и туристически агенти АБТТА.            &a mp;a mp;a mp;n bsp;               &a mp;a mp;a mp;n bsp;            & ; ; ;nbs p; 

И през трите дни на изложението от щанда на София посетителите получаваха и рекламно-информационни материали за културно-историческото наследство на София, храмовете и манастирите на София, информация за на културния календар на града с възможностите за опера, театър, концерти и други културни събития.                                             

В 17-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ – Велико Търново участваха Министерството на туризма на България, десетки общини, различни културни институции, посолства, университети, медии. Официални гости бяха представители на посолствата на Австрия, Виетнам, Индия, Испания, Корея, Палестина, Румъния, Турция и Азербайджан.